viernes, 10 de agosto de 2018

parque Nadal

Parc Nadal

El Parc Nadal està situat al barri del Centre i té una extensió d'1,5 hectàrees. Aquest parc s'ha consolidat com un dels signes d'identitat històrica de la ciutat.
La seva història comença l'any 1932, durant la República, quan l'alcalde Josep Gaspà va presentar el projecte de reforma del sector occidental de Sant Feliu de Llobregat, en el qual es plantejava la necessitat d'adquirir la finca completa del clos de Can Nadal, a fi de dotar la ciutat, entre altres coses, del primer espai verd. Poc després es produeix la seva transformació, deixant de ser d'ús privat i restringit a parc públic, coneixent-se des d'aleshores com el parc Nadal.
L’any 1938 es va construir un refugi antiaeri a l’interior del parc i des del 2006 s’estan desenvolupant un seguit d’accions per donar a conèixer aquest aspecte del parc a la ciutadania. Concretament s’han instal·lat panells informatius amb la ubicació del refugi així com documents originals de l’època i testimonis de santfeliuencs que van participar en la seva construcció.Imagen relacionada
Entre els anys 1994 i 1996 va ser rehabilitat per l'Escola Taller Jardins Històrics. En la imatge actual destaquen la jardineria, el llac (antiga reserva d'aigua), els camins sinuosos i l'arbrat frondós i antic, amb nombrosos cedres.
A principis de l’any 2015 es van realitzar treballs de recuperació i arranjament de la vegetació del parc plantant prop de 400 peus arbustius i més d’una cinquantena d’arbres. Aquests treballs es van dur a terme per mitigar els efectes de fortes ventades i altres fenòmens meteorològics que van afectar a l’antiga vegetació del parc. Al mateix temps es va aplicar la telegestió en el reg d’aquest espai de la ciutat, fent-lo més sostenible i eficient.
Cal destacar la zona del parc infantil molt concorreguda per la proximitat de diversos centres educatius de la ciutat i per la seva cèntrica ubicació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario